Bliv klar til boligkøbet

Tags:
Bolig
Danmark

Anne Sofie Madsen Start med at få et samlet overblik over hele din økonomi, inden du går på boligjagt, lyder rådet fra boligrådgiver Anne Sofie Madsen fra Nordeas filial i Holstebro.

Uanset om det er første gang, du bevæger dig ud på boligmarkedet, eller du er en garvet boligkøber, er det altid godt lige at få (gen)opfrisket boligkøbets forskelige faser, inden jagten efter det nye hjem sættes ind.

I Nordea har vi samlet informationerne i en overskuelig Boligguide, der trin for trin forklarer, hvordan du kan forberede dig, og hvad du skal være opmærksom på.

Start med budgettet

- Mange starter boligrejsen med at kigge efter den konkrete bolig, men det smarteste er faktisk at træde et skridt baglæns og overveje, hvordan man har lyst til at leve i sin nye bolig. Hvor ofte vil man på ferie, skal der være råd til restaurantbesøg i ny og næ, har man lyst og råd til længere transporttid til jobbet, er nogle gode spørgsmål at stille sig selv og få plottet ind i et budget, siger Anne Sofie Madsen, der til daglig er rådgiver i Nordeas filial i Holstebro.

Jo mere præcist budgettet er, jo mere realistisk er det at finde drømmeboligen uden at gå på kompromis med familiens andre behov og ønsker.

Hent budgetskabelon her 

Når budgettet er lagt, er du klar til at få et lånebevis. 

Med det i hånden kan du slå til, så snart den rette bolig melder sig.

Ælle, bælle, hvad skal man vælge?

Nu kan du begynde at overveje, hvor stor boligen skal være, hvor den skal ligge, om det skal være en andels- eller en ejerbolig og en lang række andre praktiske forhold. Det kan du finde hjælp til i trin 2 

Når boligen endelig er fundet, og du har skrevet under på en købsaftale, skal der igen overvejes. For hvordan skal boligen finansieres? Hvilken type lån er du mest til, og hvad kan det ene lån frem for det andet? Her hjælper vi dig selvfølgelig, så du får en finansiering, der er skræddersyet til dig.

Papirer og flyttekasser

Man kommer ikke uden om det; der er en del papirarbejde og dokumenter i forbindelse med en bolighandel, men for langt de fleste, er det også den største økonomiske beslutning, man tager i sit liv. Så der skal være styr på tingene.

- I boligguiden får du overblik over processen, og hvis du køber med hjælp fra Nordea, kan du via sms løbende blive holdt orienteret om, hvor langt i købsprocessen, du er kommet, forklarer Anne Sofie Madsen.

Når alt er på plads, får du nøglerne til din nye bolig, og så er det tid at finde flyttekasserne frem.

Rigtig god fornøjelse med boligkøbet – se den fulde Boligguide her