Bolig

Tags:
Bolig

Nyt realkreditlån fra Nordea Kredit med 30 års afdragsfrihed

Boligejere, der kun har brug for belåning op til 60 pct. af boligens værdi, får nu mulighed for at optage et realkreditlån med op til 30 afdragsfrie år. I slutningen af marts besluttede Nordea Kredit nemlig at åbne et nyt realkreditlån kaldet Frihed30.

Ifølge chefanalytiker og boligøkonom i Nordea Kredit Lise Nytoft Bergmann er lånet særligt optimalt til de erfarne boligejere:

”Lånet henvender sig til boligejere, der kun har brug for at låne op til 60 pct. af boligens værdi. Det kan være modne boligejere, der har afviklet på deres realkreditlån gennem en årrække, og som gerne vil have sikkerhed for, at de kan blive boende i deres bolig hele pensionisttilværelsen. De kan nu vælge Frihed30 og derved undgå at skulle kreditgodkendes hvert 10. år for at få forlænget deres afdragsfrihed med den usikkerhed, det kan medføre”.

Boligejere, der har oplevet store stigninger i deres friværdi de seneste år, og hvor belåningsgraden nu er højst 60 pct., kan også have glæde af det nye Frihed30-lån. Derved kan de udnytte deres friværdi til at sidde for en lav månedlig ydelse i mange år frem, uanset hvad der efterfølgende sker med boligpriserne.

Fakta om Frihed30-lånet fra Nordea Kredit

Frihed30 giver mulighed for op til 30 afdragsfrie år.

Lånets gives inden for en lånegrænse på 60 pct. af boligens værdi på optagelsestidspunktet.

Efterfølgende tillægslån kan kun ydes, såfremt belåningsgraden kan holdes inden for de 60 pct. af boligens værdi på det tidspunkt, hvor tillægslånet udstedes. Tillægslån udover 60 pct. er kun muligt, hvis afdragsfriheden på Frihed30 reduceres til 10 år eller derunder.

Der er tale om et traditionelt rentetilpasningslån, hvor renten tilpasses hvert 3. eller 5. år, også kaldet et F3- hhv. F5-lån.

Lånet gives kun til helårsboliger.

Samme bidragssats som boligejerne kender det i dag

Det koster ikke ekstra at få afdragsfrihed i op til 30 år på det nye Frihed30-lån, der kan optages som et F3- eller F5-lån. Bidragssatsen for et F3-lån med 10 afdragsfrie år og en belåningsgrad på 60 pct., er i dag på 1,075 pct., og det samme gør sig gældende, hvis man vælger et F3 Frihed30-lån med samme belåningsgrad.

For et F5-lån med 10 afdragsfrie år og en belåningsgrad på 60 pct. ligger bidragssatsen i Nordea Kredit i dag på 0,875 pct., hvilket også er tilfældet for et F5 Frihed30-lån.

”Boligejerene skal ikke betale ekstra for et Frihed30-lån med 30 afdragsfrie år frem for et almindeligt F3- eller F5-lån med 10 afdragsfrie år, hvis belåningsgraden er ens. Men i modsætning til et almindeligt F3- eller F5-lån har boligejerne ikke mulighed for at optage realkreditgæld op til 80 pct. af ejendommens værdi. Med et Friheds30-lån går grænsen ved 60 pct.” forklarer Lise Nytoft Bergmann og fortsætter:

”Et Frihed30-lån kan skabe ro om boligejernes økonomi, fordi boligejerne garanteres en lang afdragsfri periode. Samtidig undgår boligejerne de omkostninger, der er forbundet med at lægge deres lån om hver 10. år, hvis de gerne vil have forlænget deres afdragsfrihed”.

Left

Er du interesseret i, hvad der rører sig på boligmarkedet, og vil du gerne holde dig opdateret om boligfinansiering?
Så er det nye nyhedsbrev fra Nordea Kredit ’Nordea Kredit BoligNyt’ helt sikkert noget for dig.