Feriemilliarder frister fupmagere

Investér via kendte kanaler

I alt 55,8 milliarder kroner er der tilbage i indefrosne feriepenge, som kan udbetales. Det vil over 80 pct. af danskerne takke ja til, og samfundsøkonomien kan godt bruge den vitaminindsprøjtning, som det er, når forbrugerne sætter hjulene i gang.

Hvad bør jeg overveje, inden jeg beslutter mig for at få feriepengene udbetalt?

Guld og grønne skove

Desværre har en anledning som udbetalingen af feriemilliarderne det med at tiltrække fupmagere fra nær og fjern. De lokker med investeringstilbud, hvor du så nemt som ingenting kan mangedoble din investering på kort tid. Svindlere og fupmagere er måske nok smarte, men der er grænser for, hvor dygtige de er. Opskriften er nemlig typisk den samme gang på gang.

Fantasiafkast og kendis-anbefalinger

Svindlerne lokker med helt urealistiske fantasiafkast, og deres ”produkter” er som regel kryptovalutaer eller eksotiske aktier. Indimellem topper de op med at misbruge et kendt ansigt, der ”anbefaler” det svindelagtige investeringsforslag. Svindlerne kontakter deres ofre via telefon eller e-mail, og de bruger også sociale medier.

Bliver du kontaktet, skal du gøre kort proces: læg røret på, slet deres sms eller e-mail. Sandheden er jo, at når noget lyder for godt til at være sandt, er det – ofte – for godt til at være sandt! Husk også, at tilbud fra seriøse virksomheder sjældent kommer over telefonen og slet ikke om aftenen. Hvis du er i tvivl, kan du desuden tjekke, om virksomheden, der lover dig guld og grønne skove, er på Finanstilsynets advarselsliste.

Tjek Nordeas fem enkle råd til at undgå digital svindel