Helgarder dig med flere kort på rejsen

Tommelfingerreglen er: Tag altid (mindst) to forskellige betalingskort med til udlandet. Hvorfor nu det, tænker du? Det får du et par eksempler på her:

Ingen penge fra automaten

Hæveautomaten spytter kortet ud, men ingen kontanter. Det er en velkendt oplevelse for rejsende i udlandet. Mange er nemlig rejst hjemmefra med ét betalingskort, og det er for manges vedkommende et Visa/Dankort. De har bare glemt, at når kortet bruges i udlandet, gælder en forbrugsgrænse pr. løbende 30 dage på 25.000 kr. Desuden er loftet over, hvor mange kontanter man kan hæve i den lokale hæveautomat om dagen, på 2.000 kr.

Til sammenligning gælder for Nordea Pay-kortet en daglig forbrugsgrænse på hele 30.000 kr., og grænsen for at hæve kontanter i automater i udlandet ligger på 5.000 kr. om dagen.

Har du pakket et Nordea Gold, gælder en månedlig forbrugsgrænse på mellem 40.000 kr. og 150.000 kr., og en øvre daglig grænse ved hæveautomater på hele 6.000 kr.

”Forkert” kort

Du står ved kassen og kan ikke få lov til at betale for dine varer. Dit kort er ’forkert’. Ekspedienten peger på et skilt, der viser, hvilke kort forretningen accepterer. Dit kort er ikke nævnt. Måske vil du leje en bil. Dit Nordea Pay eller Visa/Dankort afvises, fordi udlejeren ønsker garanti via et kreditkort. Biludlejeren kan ofte kun reservere et beløb på kreditkort såsom Nordea Gold.

(Mindst) to betalingskort er en helgardering

Vil man undgå at stå med ubrugelige kort eller ramme det gældende hæve-maksimum, kan man helgardere sig ved at rejse med to forskellige betalingskort, hvoraf det ene bør være et internationalt kreditkort såsom Nordea Gold.

Læs flere tips til brug af kort i udlandet

Læs mere om de forskellige korttyper