Ny investeringsmulighed med bæredygtigt fokus

Fakta om Bæredygtig Basis

  • De nye Bæredygtige Basisfonde er alle kategoriseret som lysegrønne (artikel 8 fonde). Det betyder, at investeringerne sker ud fra specifikke bæredygtighedskriterier, som fremmer de miljømæssige, sociale eller ledelsesmæssige forhold i virksomheder med høje standarder inden for disse områder. Læs mere om kategorisering af fonde 
     
  • Alle selskaber skal overholde Parisaftalen om maksimalt at øge temperaturen med 2 grader, helst kun 1,5 grad. Der kan dog investeres i selskaber, der endnu ikke er i mål, hvis de har lagt en plan for, hvordan de overholder Parisaftalen fremadrettet.
     
  • Investeringerne i Bæredygtig Basis vil have en begrænset eksponering til danske aktier i modsætning til eksempelvis investeringerne i de øvrige Basisfonde og Premium Portefølje. Derudover har Bæredygtig Basis ingen eksponering til olie- og energiaktier. Det betyder også, at Bæredygtig Basis har et mere koncentreret aktieunivers.

Du kan investere i Bæredygtig Basis fra 23. maj. Vi anbefaler, at du taler med din rådgiver inden, så du får den rigtige risikoprofil. Er du ikke kunde i Nordea, kan du booke et møde her

Vi sorterer affald, køber elbiler og skifter ud til varmepumper som aldrig før. Rigtig mange bliver mere og mere bevidste om, hvordan vi kan gøre en bæredygtig forskel i vores hverdag. Og flere har også fået øjnene op for, at vi kan gøre en stor forskel via vores opsparing. Derfor er vi i Nordea glade for at kunne tilbyde en opdateret udgave af vores populære Basisfonde med investeringer med et bæredygtigt fokus.

Ligesom de øvrige Basisfonde er Bæredygtig Basis kendetegnet ved, at det er nemt for dig. Du overlader simpelthen ansvaret for at investere til Nordeas eksperter. Du skal ikke bruge tid på at følge markederne og tilpasse dine investeringer, når der er behov for det – det klarer eksperterne løbende og med udgangspunkt i de aktuelle forhold på investeringsmarkederne. De sørger for at investere bredt i selskaber på tværs af lande og sektorer, så din opsparing er bedst muligt sikret mod markedsudsving. De sikrer naturligvis også, at investeringerne sker med et bæredygtigt fokus. 

Der er fire fonde i Bæredygtig Basis, (2, 3, 4 og 5), og hvilken fond, der passer til dig, afhænger af dit forhold til risiko. Bæredygtig Basis 2 har den laveste risiko med en klar overvægt af obligationer. Bæredygtig Basis 5 har modsat den højeste risiko med en høj andel af aktier. Vi anbefaler, at du sammen med din rådgiver fastlægger din personlige investeringsprofil, så du investerer i den løsning, der passer bedst til dig.

Mangler du inspiration til en mere bæredygtig økonomi? Så kom med på vores webinar!