Tag din digitale bank med på ferie

Kvinde der smiler af telefonskærm

Tre gode råd til dig, inden du tager på ferie

Med din smartphone i hånden kan du ved få tryk ringe eller chatte med os i Mobilbank-appen. Samtidig har du overblikket over din økonomi og adgang til en masse fede og brugbare fordele og services, der gør hverdagen lettere – også den på ferien.

Her er tre eksempler, vi tror, du kan have glæde af at kende til.

1. Hvor mange penge har jeg brugt? Få overblik hurtigt og nemt
Du kan nemt og hurtigt logge ind i mobilbank-appen og tjekke din saldo og transaktioner. Men vil du have overblik over dit forbrug uden at logge ind i mobilbank-appen? Med få tryk kan du bestemme, hvornår du vil have en besked om din saldo. Måske vil du have en opdatering hver mandag – eller når saldoen er over eller under et bestemt beløb? Det styrer du selv. Åbn mobilbank-appen og tryk på ”Profil” i menuen, herefter trykker du på ”Meddelelser” og sidst vælger du, hvilken konto du ønsker at tilmelde saldo sms’en.

2. Har du glemt din PIN-kode? Intet problem. Tjek den i mobilbank-appen.
Hvis du står et sted og ikke kan huske PIN-koden til dit betalingskort, så kan du hurtigt og nemt finde den i mobilbank-appen. Det gør du ved at stå på ’Oversigt’, herefter trykker du på ’Vis alle konti og kort’.Så scroller du ned og trykker på det kort, du vil se koden til, og til sidst trykker du på ’Pinkode’.

3. Du kan nemt og hurtigt betale med din telefon i butikkerne.                    
Hvis du har en smartphone, kan du nemt, hurtigt og sikkert betale med din telefon i butikkerne. Du kan læse meget mere på nordea.dk/applepay og nordea.dk/googlepay.

Nordea Gold Mastercard

Fordele med Nordea Gold Mastercard

Rejseforsikring
Omfattende rejseforsikring, som dækker, når du har købt rejsen med dit Nordea Gold kort. Se sammenligning af rejseforsikring på Gold og Platinum Mastercard .

Købsforsikring
Købsforsikring på elektronik og hårde hvidevarer købt med Nordea Gold. 

Op til 40 dages rentefri kredit
Få 10-40 dages rentefri kredit afhængig af købstidspunktet.  

Afbestillingsforsikring
Udvidet afbestillingsforsikring på såvel rejser som koncert- og teaterbilletter, der er betalt med dit Nordea Gold Mastercard.

Bestem selv, hvor dit kort kan bruges
Beskyt kortet mod misbrug ved at opsætte geografiske blokeringer for, hvor i verden dit Nordea Gold kan bruges. 

Læs også Sådan fungerer din rejseforsikring på Nordea Gold Mastercard

10 gode tips hvis ferien går til udlandet

1. Husk rejseforsikring – men undgå at betale dobbelt. Hvis du fx betaler rejsen med Nordea Gold, er både du og din familie omfattet af en rejseforsikring, som blandt andet dækker afbestilling, bagage, forsinkelse og sygdom. Vi anbefaler, at du tjekker, om dit kort indeholder rejseforsikring.

2. Tag altid mindst to betalingskort med på rejsen. Vi anbefaler, at det ene kort er et kreditkort, fx Nordea Gold. Det er et internationalt kort, som accepteres langt de fleste steder. Husk også, at du kan spærre dine kort direkte i mobilbank-appen, hvis du skulle være uheldig at miste dem.

3. Har du brug for et kort her og nu? Hvis du fx har mistet dit kort, kan du bestille et Nordea Pay, som er klar til betaling med mobilen, kort tid efter at du har bestilt kortet. Du kan læse mere på vores hjemmeside her

4. Husk, at der ikke længere opkræves ekstra gebyr, når du betaler med kreditkort, fx Nordea Gold. Ifølge en EU regulering må butikker i EU ikke opkræve ekstra gebyr for at tage imod kreditkort.

5. Vær opmærksom på forbrugsgrænsen på dine kort. Der er fx en grænse på 25.000 kr. pr. løbende 7 dage på dit Visa/Dankort, og her tæller det også med, hvis du betaler med Visa/Dankort via Apple Pay.

6. Vi anbefaler, at du vælger ”lokal valuta”, når du betaler eller hæver penge med dit kort. Det er som regel den billigste løsning.

7. Brug så vidt muligt dit kort til at betale med i udlandet. Det er billigere at bruge kortet end at hæve kontanter, da du slipper for hævegebyr. Og så er det langt sikrere.

8. Du kan hæve euro og dollar i mange af vores automater. Se her hvor.

9. Hvis du gerne vil rejse med kontanter, kan du bestille valuta til afhentning i en filial. Bestil rejsevaluta på vores hjemmeside her.

10. I Nordeas mobilbank-app har du altid en valutaberegner lige ved hånden. Du finder den under ”Oversigt” i menuen, og derefter trykker du på 'Vis alle' i boksen 'Genveje'