Danskerne investerer flittigt hos Nordea Invest

Kåret som nummer 1

I Økonomisk Ugebrevs årlige kåring af den bedste kapitalforvalter vandt Nordea samlet set med en førsteplads på danske aktier og en andenplads på globale aktier. Globale aktier er rykket fra en 4. plads sidste år, og de danske aktier har haft en flot placering de seneste fem år, og har de seneste tre år givet et årsafkast på hele 22%.

Besøg Nordea Invests hjemmeside

Landet over er det blevet populært hos kunderne at kigge nærmere på, hvordan man får ekstra kapital til at vokse. 

Ifølge en analyse fra FinansWatch har privatinvestorer alene i årets første syv måneder skudt 46,7 mia. kr. ind i danske investeringsforeninger. Dermed overgår årets tilstrømning allerede de 40 mia. kr., der flød ind i de danske foreninger i hele 2019, og årets tilstrømning er også godt på vej til at slå rekorden fra sidste år på 74,3 mia. kr.

Og blandt de vigtigste aktører finder man Nordea Invest, der tydeligt mærker danskernes investeringsiver.

Et godt produktmix

Ifølge Rasmus Eske Bruun, chef for Nordea Invest, skyldes det flere faktorer:

”Dels er aktiemarkederne lige nu i vækst, og det plejer at få flere privatkunder til at interessere sig for investeringsmarkederne, og dels har Nordea Invest med sit produktudbud ramt nogle af de store tendenser rigtigt i markedet."

"De fonde, som har trukket rigtig meget, er dem med fokus på at balancere imellem aktier og obligationer, og de af vores fonde, som indgår i Nordeas porteføljeløsninger. Vi ser en stigende tendens til, at privatinvestorer gerne vil lade professionelle håndtere investeringerne," siger han.

Bæredygtighed er blevet kundernes foretrukne valg

Ifølge FinansWatch er bæredygtighed en udbredt tendens på tværs af de danske investeringsforeninger, og det nikker Rasmus Eske Bruun genkendende til:

"Bæredygtige fonde er ikke længere noget, vi behøver at skubbe frem i billedet fra vores side, og mange af vores fonde har fokus på bæredygtighed i større eller mindre grad. Det er det, kunderne ønsker. Nordea lancerede i januar en bæredygtig porteføljeplejeløsning, hvor også flere af de bæredygtige fonde fra Nordea Invest indgår som byggesten, og den har virkelig taget fart."

Læs mere om Nordeas Bæredygtig Portefølje