Fra NemID til MitID: Er dine ID-oplysninger opdateret?

Både NemID og MitID er sikre løsninger, men MitID skal blive ved med at være sikker i mange år frem. Der er derfor skærpede krav til sikkerheden i det kommende MitID, og derfor kan det være nødvendigt, at du bekræfter din identitet, inden du kan få MitID.

Når du har opdateret dine ID-oplysninger, er du klar til at få MitID. Du får automatisk besked i din net- eller mobilbank, når det er din tur til at få MitID. Selvom de første danskere begynder at få MitID i oktober, kan der kan godt gå noget tid, før det bliver din tur, og du skal ikke foretage dig noget, før du modtager beskeden i din net- eller mobilbank. 

Husk: Dit MitID er personligt, og du skal passe på det, præcis om du passer på dit pas, cpr.nr. og din hoveddørsnøgle. 

mitid

For at kunne få MitID skal din digitale identitet være opdateret. Måske har du allerede fået besked om at bekræfte din identitet i din NemID nøgleapp eller modtaget brev om det fra Digitaliseringsstyrelsen?

Fra oktober kan de første danskere få MitID. Men inden du kan få MitID, skal du måske opdatere dit digitale ID af sikkerhedsmæssige grunde. I tidens løb er NemID nemlig blevet udstedt på flere forskellige måder, som ikke alle lever op til de høje sikkerhedskrav, der gælder for det kommende MitID. Derfor skal nogle af os opdatere vores ID-oplysninger, inden vi kan få MitID. Og gælder det for dig, vil du i din e-Boks blive bedt om at bekræfte din identitet via din NemID nøgleapp. 


Du skal bruge pas med chip og en smartphone, når du bekræfter din identitet

Der skal være sikkerhed for, at det er den rigtige person, der opdaterer ID-oplysningerne. Derfor skal du bruge et pas med chip og en smartphone, der kan aflæse chips, når du bekræfter din identitet i NemID nøgleapp'en.

Langt de fleste pas udstedt efter den 1. januar 2012 indeholder en chip med særlig beskyttelse, der gør, at passet ikke kan kopieres. Det kan virke besværligt, hvis man fx ikke har et pas med chip, men det er nødvendigt for at sikre, at passet kan tjekkes i Rigspolitiets systemer, når chippen i passet bliver scannet. 

Læs mere om opdatering af ID-oplysninger i NemID nøgleappen på borger.dk