Nordea Investor Speed Dating: Mød din nye investor

Som Nordens største bank har Nordea et stort netværk af investorer – både blandt bankens kunder og eksterne interessenter. Når Nordea Investor Speed Dating løber af stablen senere på året, kan startup og scaleupvirksomheder drage fordel af bankens netværk og blive matchet med 60 af tidens mest fremtrædende nationale og internationale investorer.

Er du i vækstfasen?

Nordea afholder to Investor Speed Dating forløb: et for startups og et for scaleups. Ansøgningsprocessen for startups er afsluttet, og nu sættes jagten ind på spændende scaleups, som søger mere end 1,5 millioner euro (ca. 11 millioner kroner) til ekspansion.

”Når jeg ser ansøgningerne fra sidste år, søgte scaleup-virksomhederne om kapital i størrelsesordenen 15-35 millioner kroner. Set ud fra et brancheperspektiv lå sundhed og fintech i top blandt sidste års matches. De virksomheder, som havde Impact som en del af deres forretningsmodel, havde det rigtig godt med investorerne,” udtaler Mikkel Rørvig, Head of Startup & Growth for Nordea i Danmark.

Derfor opfordrer han også til, at du som ansøger bruger tid på at lave en velformuleret pitch, når du ansøger om at være med til Nordea Speed Dating. Du kan ansøge her.

”Dem, der blev matchet sidste år, havde gjort det. I den korte pitch skal det være tydeligt, hvilke problemer du løser, hvilket team du har, hvor meget kapital du leder efter og til hvad,” siger han.

Sød musik opstår

Venturefonden Dreamcraft Ventures er blandt deltagerne til dette års speed dating, og med en fond på 200 millioner kroner målrettet startups håber de at finde næste vækstsucces.

”Vores oplevelse sidste år – og det er en af grundene til, at vi er med igen – var, at hele processen forløb rigtig godt. Der var en god timeline i forhold til forberedelserne, der var god kommunikation og professionel eksekvering – og online-formatet gjorde det muligt at møde en masse forskellige stiftere for første gang,” siger Carsten Salling, General Partner i Dreamcraft.

Dreamcraft er en generalistfond med særlig interesse i blandt andet gaming, direct-to-consumer forretninger og B2B SaaS. Men fonden bruger også Nordea Investor Speed Dating til at møde og lade sig udfordre og inspirere af andre typer startups, end dem de normalt møder.

For Dreamcraft er Nordea Investor Speed Dating en oplagt mulighed for at opbygge netværk og relationer – også selvom startup-virksomheden ikke har akut brug for fundraising. For Dreamcraft har den type event da også ført til konkrete investeringer – eksempelvis i svenske Hiber, som blot 12 måneder senere fik EQT Ventures ombord i en serie A-runde til 100 millioner kroner.

Derfor er Carsten Sallings råd til startup-deltagerne at møde velforberedte op.

”Det er vigtigt at gøre sig klart, hvorfor en given investor er den rigtige for dem. Vi elsker jo, når man har sat sig lidt ind i, hvem vi er, og hvad vi kan. Vi er hands-on venture engineers og vil gerne have fingrene ned i mulden og tilføre meget mere end bare penge. Men det kræver, at startuppet har forberedt sig på, hvor vi er bedst,” siger Carsten Salling.

Fik du ikke ansøgt om at blive en del af Nordeas startup-forløb? Nordea Startup & Growth står klar til at hjælpe dig og din virksomhed videre. Du kan læse mere om Startup & Growth her.