Nu kan du igen få renter på din opsparing

Tags:
Opsparing

Så meget kan du få i rente

Opsparings- og pensionskonti vil fremover blive forrentet med 0,75 pct. for beløb over 100.000 kr. og 0,40 pct. for beløb under. Børneopsparing og boligopsparing får en rente på 0,75 pct. Derudover tilbyder vi en ny opsparing, Fastrente, hvor du kan binde din opsparing mellem 6-12 måneder. Her kan du få en attraktiv rente, der er afhængig af bindingsperioden og de gældende markedsrenter. Den 12. september 2022, hvor vi åbnede produktet, lå renten på 1,60 pct. ved en bindingsperiode på 12 måneder. Den 16. februar 2023 var renten 2,21 pct.

Se dine muligheder her

Nordea hæver den 20. september indlånsrenten for alle kunder, og renten på en almindelig indlånskonto, fx en lønkonto, vil fremover være 0 pct. Med andre ord er det nu slut med negative renter på indlån.

Med renteændringen byder vi samtidig positive renter på private opsparinger varmt velkommen tilbage.

Hvornår skal man investere, og hvornår skal man spare op?

Det er meget længe siden, at man har kunnet få positive renter på kontoen, så det er kun naturligt, hvis man spørger sig selv, hvad der er mest fornuftigt: investering eller opsparing?

I Nordea anbefaler vi, at man skal have en lang tidshorisont på sine investeringer, og det ændrer de nye muligheder for opsparing ikke på. Med ”lang” mener vi, at de penge, som man ikke skal bruge før om minimum tre år, bør man overveje at investere.

Så penge, du regner med at bruge inden for de kommende tre år, kan det altså give god mening at sætte på en opsparingskonto af den ene eller anden art. Regner du fx først med at skulle bruge nogle af dine penge om et halvt til et helt år, kan du overveje en Fastrente.

Få et overblik over alle ændringerne på nordea.dk/renteændring

Husk, at hvis du er omfattet af negativ rente i dag, skal du være opmærksom på, at du vil blive opkrævet negativ rente den 30. september. For selvom negativ rente ophører 20. september 2022, skal den stadig beregnes og betales for 3. kvartal.