2021_09 Skal dit boliglån have ny rente 1/1 2022? Her er vores renteforventninger

Lise Nytoft Bergmann, chefanalytiker og boligøkonom i Nordea Kredit Lise Nytoft Bergmann, chefanalytiker og boligøkonom i Nordea Kredit

Her er vores renteforventninger

Boligejere, der skal have ny rente på deres rentetilpasningslån 1. januar 2022, skal snart beslutte, om der skal ske ændringer i deres lån. Auktionerne afholdes i november, men ønsker man at ændre på antallet af år mellem rentetilpasningerne, at optage et tillægslån eller at få eller forlænge den afdragsfrie periode, er det nu, man skal kontakte sin rådgiver. På auktionen forventer vi, at renten ender i omegnen af:

F1-rente: -0,20 pct. (rente i dag: -0,17 pct.)
F3-rente: -0,15 pct. (rente i dag:  0,09 pct.)
F5-rente:  0,00 pct. (rente i dag:  0,53 pct.)

Renterne er efter fradrag for kursskæring og er dermed udtryk for den rente, boligejerne skal betale i det eller de kommende år. Husk, at der er tale om en prognose, og at de endelige renter kan se anderledes ud.

Se hvad renterne er blevet fastsat til for de boligejere, der skal have ny rente på deres rentetilpasningslån 1. oktober 2021
 

F1- lån: Hvad betyder det for ydelsen

I dag betaler boligejere med F1-lån en rente på -0,17 pct., og vi forventer, at renten falder til ca. ‑0,20 pct. ved den kommende auktion. Det betragter vi som en stort set uændret rente.

Ny prognose: De vilde dage på boligmarkedet er slut

Hvis vi får ret i vores renteprognose, vil boligejere med F1-lån opleve et fald i den månedlige ydelse efter skat på ca. 10 kr. pr. lånt million, uanset om lånet er med eller uden afdrag.


F1-lån på 1 mio. kr. hhv. med og uden afdrag
Lån på 1 mio. kr.

 

F3-lån: Hvad betyder det for ydelsen

I dag betaler boligejere med F3-lån en rente på 0,09 pct., og vi forventer, at renten falder til ca. ‑0,15 pct. ved den kommende auktion. Boligejere med F3-lån har således udsigt til en lidt lavere rente.

Hvis vi får ret i vores renteprognose, vil boligejere med F3-lån opleve et fald i den månedlige ydelse efter skat på ca. 40 kr. pr. lånt million, hvis lånet er med afdrag, og på ca. 130 kr. pr. lånt million, hvis lånet er uden afdrag.
 

F3-lån på 1 mio. kr. hhv. med og uden afdrag
Lån på 1 mio. kr.
 

F5-lån: Hvad betyder det for ydelsen

I dag betaler boligejere med F5-lån en rente på 0,53 pct., og vi forventer, at renten falder til ca. 0,0 pct. ved den kommende auktion. Boligejere med F5-lån har således udsigt til en lavere rente.

Hvis vi får ret i vores renteprognose, vil boligejere med F5-lån opleve et fald i den månedlige ydelse efter skat på ca. 90 kr. pr. lånt million, hvis lånet er med afdrag, og på ca. 290 kr. pr. lånt million, hvis lånet er uden afdrag.

Din nabos ikke registrerede tilbygning kan presse din boligskat op


F5-lån på 1 mio. kr. hhv. med og uden afdrag
Lån på 1 mio. kr.

Faktaboks: Det kan du i eBolig

Vidste du, at du som kunde i Nordea kan se en masse smarte ting om dit Nordea Kredit-lån i eBolig? Du kan finde eBolig i vores Netbank, hvor du bl.a. kan:

  • Få oplysninger om dit nuværende lån.
  • Sammenligne dit eksisterende lån med et nyt.
  • Se, hvordan en omlægning eller konvertering påvirker din økonomi.
  • Læse låneguiden, der hjælper dig med at finde det lån, der passer til dig.
  • Regne på, hvad det koster at optage et tillægslån i forbindelse med en omlægning.
  • Ændre perioden på dit rentetilpasningslån, fx fra et F1-lån til et F5-lån.

Husk de vigtige frister

Hvis du ikke ønsker at ændre på dit lån, behøver du ikke at foretage dig noget. Lånet refinansieres automatisk, og Nordea klarer arbejdet.

Ønsker du at ændre på antallet af år mellem dine refinansieringer, at omlægge til fast rente eller at låse renten fast allerede nu, skal du kontakte os seneste 29. oktober 2021. Du kan også betjene dig selv via eBolig i vores Netbank frem til 28. juli 2021.

Ønsker du et tillægslån i forbindelse med refinansieringen eller at forlænge den afdragsfrie periode, skal du kontakte os senest 1. oktober 2021.

Læs mere om refinansiering og vores anbefalinger på nordea.dk lige her: