Byt en andelsbolig

Tags:
Bolig

Kenni Reumert, stifter af Rumly Kenni Reumert har skabt platformen Rumly, der tilbyder bytte af andelsboliger

En travl morgen i børnehaven faldt Kenni Reumerts øjne på et stykke papir på opslagstavlen:  

”Jeg var småstresset, og min søn græd, og så faldt mit blik lidt fraværende på et opslag fra et ungt par, der skrev, hvilken andelsbolig de havde, og hvad de ville bytte med. På det tidspunkt havde jeg nok været ejendomsmægler i over 10 år, og jeg anede ikke, at man kunne bytte andelsboliger. Jeg fór hjem og kiggede vedtægterne i min egen forening igennem og opdagede, at det var rigtigt, man kan bytte,” husker Kenni Reumert, der den dag fik ideen til sit firma, platformen Rumly, der i dag efter ganske kort tid på markedet har cirka 900 bytteannoncer.

Fra ”Det vilde Vesten” til tryg oplevelse

De forholdsvis få andelsbolighavere, der rent faktisk ved, at man kan bytte købsretten til sin andelsbolig, har indtil nu kun haft ret sparsomme muligheder for at få kontakt til andre interesserede boligbyttere.

”Indtil Rumly kom, byttede man bolig via opslag som det i min søns børnehave eller på gratis onlineportaler. Det var et cowboymarked, for du vidste ikke, hvem du kom i kontakt med, før de måske stod i din lejlighed,” forklarer Kenni Reumert.

På Rumly er alle byttere ligeværdige, og der er ikke hastværk med at finde det rigtige match.

Udsigt Østerbro

Udsigten over søerne fra den nye lejlighed

Boligbytte inkl. flyttevogn tur/retur – sådan virker Rumly

Tobias Happel, der er partner i Rumly, tog sin egen medicin, da han oprettede den første annonce på platformen:

”Min kæreste og jeg  havde brug for noget større på grund af familieforøgelse. Jeg oprettede derfor vores bolig som Rumlys allerførste bytteannonce; en charmerende andelslejlighed i Nansensgadekvarteret i København med et ønske om at få noget større, mere lyst, men stadig centralt i hovedstaden. Der gik kun et par måneder, før en familie på indre Østerbro, som boede i en skøn herskabslejlighed med højt til loftet og udsigt ud over søerne, meldte sig som match. De ønskede sig noget mindre med færre trapper.

Vi skrev sammen over Rumly, og efter at have besøgt hinandens lejligheder et par gange, blev vi i efteråret 2020 enige om at bytte bolig. Det skete cirka fire måneder, efter vi havde matchet på Rumly. På selve byttedagen arrangerede vi, at et flyttefirma først skulle komme og tømme vores lejlighed, for derefter at sætte alle møbler i deres lejlighed, hvorefter deres møbler kunne bæres ned i bilen. Så blev der byttet nøgler og sagt et vemodigt farvel til vores respektive lejligheder.”

”Rumly er en slags gatekeeper. Alle, der mødes hos os, har selv besluttet, at de vil være der, og man kan ikke komme i kontakt, med mindre der er interesse begge veje. Det gør boligbyttet til en tryg oplevelse, siger Kenni Reumert, der også glæder sig over, at det øgede kendskab til muligheden for bytte har højnet andelsboligernes værdi og status:

” Når man bytter, bruger man sin bolig som et aktiv til at komme videre. Førhen har man måske været lidt fanget i en andelsbolig.”

Nordea og Rumly

Rumly er Nordeas nye samarbejdspartner, der kan hjælpe Nordeas andelsbolighavere til et nemt, enkelt og trygt bytte af andelsbolig. Nordea har stor erfaring med finansiering af andelsboliger og et indgående kendskab til en lang række andelsboligforeninger i Danmark, så du kan nemt få et overblik over din økonomi i forbindelse med et bytte. Bruger I Rumly, kan I i fred og ro komme godt rundt om alle aspekter, også de økonomiske, inden I beslutter jer for at bytte.

Besøg Rumly.dk

Læs mere om finansiering af din andelsbolig her