Få dine netkunder til at komme igen og igen: Sådan gør du

Du skal have noget, som adskiller dig fra andre – det er muligvis en kliche, men også sandt. Gode priser og et godt udvalg er selvfølgelig vigtigt. Men det er ikke nok, når konkurrenterne er alt fra giganter som Amazon til producenter, der ikke går via forhandlere, men henvender sig direkte til kunderne. Der findes mange myter om, hvordan du kan styrke kundeloyaliteten og få netkunderne til at komme igen. Vi har samlet de tre mest udbredte, så du lettere kan styre udenom og få netkunderne til at komme tilbage til din netbutik igen og igen.

Myte nummer 1: Tilfredse kunder er loyale kunder

Uanset hvor god din netbutik er, har du ingen garanti for, at dine kunder kommer igen. Selvom kunderne er tilfredse, gør det dem ikke automatisk loyale. Og én lille fejl kan være nok til at ødelægge et kundeforhold, der har taget mange år at opbygge.

Vis altid, at du sætter pris på kommentarer fra kunderne. Det er måske ikke altid muligt at rette en fejl, men det er vigtigt, at du viser, at det betyder noget for dig. Husk, at manglende tilbagemeldinger ikke betyder, at alt er godt. Faktisk kan det tyde på, at kunderne ikke engagerer sig i dit brand. Og hvis de ikke engagerer sig, vil de sandsynligvis heller ikke være loyale.

Det er vigtigt at vise, at du lytter. Sørg for, at det er nemt at give feedback. Og fortæl kunderne, hvad du vil bruge deres tilbagemeldinger til. Hvis du fx siger, at du har ændret emballagen som følge af de tilbagemeldinger, du har fået, får kunderne en følelse af, at deres mening betyder noget. Det er med til at styrke loyaliteten og motivere flere til at engagere sig.

Myte nummer 2: Personligt tilpasset indhold styrker loyaliteten

Det er ikke sådan, at personligt tilpasset indhold ikke fungerer, men ofte bruges det ikke på en god måde. Undersøgelser viser, at det er vigtigt, at kunderne bliver behandlet som personer og ikke som tal. Så får de lyst til at handle hos dig. Men i dag bliver ingen imponeret over, at deres navn bruges i en e-mail – eller i et traditionelt brev for den sags skyld. Det vigtige er, at personligt tilpasset indhold er relevant. Kunderne vil have anbefalinger og tilbud baseret på deres tidligere køb og præferencer. Kan du gøre det på en effektiv måde, vil kunderne føle, at du går op i, hvordan de oplever at handle hos dig. Og det øger sandsynligheden for, at de vil bruge flere penge og handle hos dig flere gange.

At opfordre kunder til at bidrage med egne billeder og anmeldelser er en god måde at få relevant indhold og styrke loyaliteten på. Det har mange brands – især indenfor mode, fritid og indretning – haft succes med. Samtidig med, at det er nyttigt indhold for andre besøgende, styrker det tilknytningen mellem dig og de kunder, som bidrager.

Myte nummer 3: Rabatter er nok til at styrke loyaliteten

Udsalg kan få kunderne til at vende hyppigt tilbage til din netbutik – lige indtil det øjeblik, hvor de holder op med at komme. Blandt tusindvis af alternativer er der altid nogen, som kan tilbyde endnu lavere priser.

Et alternativ er at tilbyde et belønningsbaseret loyalitetsprogram. Det har Body Shop haft succes med . Deres kunder kan optjene point, som de kan indløse til rabatkuponer eller donere til en velgørende organisation. Det har styrket mærkevareværdien og skabt en fællesskabsfølelse blandt kunderne.

Gør det enkelt

Der findes ingen magiske løsninger til at styrke kundeloyaliteten, men der er masser af ting, som svækker den. For mange netbutikker er det et problem, at mange kunder ikke gennemfører deres køb. Det skyldes ofte en besværlig betalingsproces. Du mister hurtigt potentielle kunder, hvis betalingsprocessen er kompliceret, eller du ikke tilbyder kundernes foretrukne betalingsløsninger. Jo nemmere du gør det, jo mere sandsynligt er det, at de gennemfører købet, vender tilbage til din netbutik og anbefaler den til deres venner.

Med betalingsløsningen Nordea Connect kan du nemt tilbyde dine kunder en smidig betalingsoplevelse, som øger chancerne for at de kommer igen. Med én enkel integration kan du med Nordea Connect tilbyde en række betalingsmuligheder, som understøtter Visa, Mastercard, Apple Pay og PayPal samt de populære nordiske alternativer som Vipps, Swish og MobilePay. Er du interesseret i at læse mere om Nordea Connect? Læs mere om den effektive betalingsløsning her.  

Ved at gøre din netbutik mere tilgængelig giver du kunderne endnu en grund til at handle hos dig – igen og igen.