Pas på indbrud i sommerferien

Par der går hen til en bil

Der er desværre intet nyt under solen, når det kommer til sammenhængen mellem indbrud og sommerferie. Når vi låser hoveddøren og forlader hjemmet i sommermånederne, er der desværre en betydelig risiko for indbrud. Derfor har jeg i samarbejde med Topdanmark samlet nogle gode råd, der kan hjælpe med at minimere risikoen for indbrud i dit hjem.   

Hver anden dansker forventer at pakke kufferten til en sommerferie i udlandet til sommer. Det viser en undersøgelse, som Dansk Erhverv har lavet i maj 2024. Men når vi forlader vores hjem, stiger risikoen for indbrud ligeså. Ifølge data fra Topdanmark var både juli og august de måneder i 2023, hvor deres kunder var ramt af næst flest og tredje flest indbrud.  

Hvis du er en af de heldige, der pakker kufferten og rejser ud i verden her i sommermånederne, kan du med fordel læse om gode råd til betaling, forsikring og brug af mobilbanken i udlandet her

Gode råd til dig, der drager på ferie til sommer: 

 1. Fortæl naboerne, hvornår du ikke er hjemme, og spørg om de vil tømme din postkasse og bruge din skraldespand, hvis du er væk i længere tid. 
   
 2. Kan tyven kigge ind i dit hjem, så lad det se beboet ud. Mange mennesker rydder pænt op, inden de tager hjemmefra – og det kan tyven se. 
   
 3. Tjek dit hjem med ’tyvens briller på’ og gem værdifulde ting, så man ikke kan se dem udefra: dyre møbler, elektronik, kunst osv. 
   
 4. Sæt timer på en række af dine lamper, så der ser beboet ud. Undgå at have udendørsbelysning tændt i dagtimerne, de det er et tegn på, at der ikke er nogen hjemme, og at du først kommer hjem, når det er mørkt. 
   
 5. Begræns tyvens flugtveje både fra huset og grunden. 
   
 6. Fortæl ikke på sociale medier, at du er væk hjemmefra – du kan altid lægge feriebillederne op, når du kommer hjem igen. 
   
 7. Er der længere tid til du skal afsted, kan du med fordel sikre dine vinduer imod tyveri og installere en tyverialarm. 

Kilde: Topdanmark & Nordea