Undgå feriefælder og få en svindelfri sommer

Gode råd til en svindelfri sommer:

  • Dæk tastaturet, når du hæver penge.
  • Tjek at terminalens beløb og regningen stemmer.
  • Lad aldrig tjeneren tage dit kort med væk, hvor du ikke kan se, hvad der foregår.
  • Medbring flere betalingskort som backup.
  • Tjek din netbank løbende for mistænkelige transaktioner.
  • Spær dit kort straks ved mistet eller mistænkt misbrug.

 

Forestil dig følgende scenarie: du sidder på en skøn café i en charmerende by, solen skinner, og alt virker perfekt. Men mens du nyder din kaffe, bliver alle oplysningerne på dit betalingskort aflæst, fordi tjeneren tog det med ud bagved for at betale regningen. Eller måske har du lige afleveret den lejebil, du bestilte online, og nu har du efterfølgende fået en opkrævning for skader på bilen, som du ikke har lavet.

Den type trælse oplevelser vil forstyrre og irritere de fleste. Men heldigvis kan du med enkle forholdsregler undgå mange af dem. Først og fremmest kan du allerede inden din ferie gøre dig selv en tjeneste ved at læse alt med småt, når du laver bestillinger. Ja, det er kedeligt, men det kan spare dig for mange penge og besvær – det gælder både, når du bestiller flybilletter, booker hotel eller noget helt tredje. Sørg også altid for at dobbelttjekke, at alle oplysninger er korrekte, inden du godkender et køb og tjek, om bekræftelsesteksten i MitID-appen stemmer overens med det, du reelt ønsker at godkende. Og apropos den lejede bil, er det godt at have styr på både afhentnings- og afleveringstidspunkter og få dokumentation for, at du har afleveret bilen i samme stand, som du modtog den.

Sidst men ikke mindst anbefaler jeg, at du har anskaffet dig en god rejseforsikring. Den rigtige forsikring kan redde dig ud af mange uheldige situationer, hvad enten det er sygdom, aflyste fly eller problemer med hotellet.

En vigtig tommelfingerregel til at undgå svindel er at holde godt øje med dit betalingskort. Lad aldrig tjeneren gå væk med dit kort på restauranter – insistér på, at betalingen sker ved bordet. Dæk koden, når du hæver penge, og sørg for, at terminalen viser det korrekte beløb. Medbring også flere betalingskort, så du har en backup, hvis noget går galt. Du kan med fordel benytte din mobilbank til løbende at tjekke din konto for mistænkelige transaktioner. Og hvis uheldet er ude, og du mister dit kort eller opdager mistænkeligt brug, så spær det i en fart. Hurtig reaktion kan gøre en stor forskel. Du kan spærre dit kort nemt, hurtigt og sikkert via din mobilbank ved at følge denne guide.  

Sidst men ikke mindst anbefaler jeg, at du har anskaffet dig en god rejseforsikring. Den rigtige forsikring kan redde dig ud af mange uheldige situationer, hvad enten det er sygdom, aflyste fly eller problemer med hotellet. Sørg for at vide, hvad din forsikring dækker, før du tager af sted. Mange kreditkort har tilknyttet en rejseforsikring, så hvis du eksempelvis har et Nordea Mastercard Gold, kan denne artikel også være relevant for dig.

Ved at følge disse simple, men effektive råd, kan du minimere risikoen for at blive offer for svindel og få en bekymringsfri ferie. God rejse!