Brug en time i ferien, og få styr på økonomien

Sommerferien står for døren, og det betyder afslapning og hygge med venner og familie. Men du kan gøre dig selv en tjeneste ved at bruge en time af din ferie på lige at give økonomien et sundhedstjek. Der kan nemlig være sket meget det seneste halve år, som kan have påvirket din økonomi.

Har du fået MitID?

Du har sikkert hørt, at MitID erstatter NemID i år. Hvis du ikke allerede har fået MitID, vil jeg anbefale, at du afsætter lidt tid i ferien til at få det gjort. Og hvis du allerede har fået besked fra banken om, at du nu har 30 dage til at skifte til MitID, er det en god ide at komme i gang hurtigst muligt, så du ikke glemmer det. På nordea.dk/mitid kan du blandt andet se videoer, der viser, hvordan du får MitID via Nordeas netbank eller mobilbank.

Hvis du har fået MitID, men endnu ikke rigtig har brugt det, har du måske glemt dit bruger-ID. Vi har lavet en video med en guide til, hvordan du finder dit bruger-ID, hvis du skulle have glemt det. Vi har også lavet en video om, hvordan du får MitID på flere enheder. Du finder begge hjælpevideoer HER - eller nederst i denne artikel.

Husk, at du skal beholde dit NemID lidt endnu. Udrulningen af MitID strækker sig over en rum tid, og nogle steder vil du stadig skulle bruge dit NemID, selvom du har fået MitID. Derfor er det vigtigt, at du gemmer din NemID-app og nøglekortet – også når du har fået MitID.

Har noget ændret sig i din økonomi?

Når der sker forandringer i vores liv, kan det påvirke, hvor meget skat vi skal betale. Måske har du fx skiftet job, købt bolig eller er blevet gift eller skilt. I så fald bør du kigge på din forskudsopgørelse igen. Hvert år glemmer mange af os at give SKAT besked, når vores skattegrundlag er ændret. Det kan både betyde, at vi går glip af fradrag eller ender med et skattesmæk i marts, når vi får vores årsopgørelse. Du kan læse mere om forskudsopgørelsen her:

Forbrugerøkonomens hjørne: Hvad kan påvirke din forskudsopgørelse?

Betaler du for abonnementer, du ikke bruger?

Vi er mange, som tegner nye abonnementer om sommeren, fx streamingtjenester til lydbøger og tv-serier eller cykelservice. Men vi er ikke altid gode til at holde øje med, om vi betaler for abonnementer, vi ikke bruger.

Ifølge Subaio, som er en finansiel teknologivirksomhed, der leverer løsninger, der giver bankkunder et overblik over alle deres abonnementer og automatiske betalinger, er juni den måned, hvor færrest opsiger abonnementer. Men der kan være mange penge at spare, hvis du husker at få afmeldt dem, du ikke bruger. Du kan læse mere om abonnementer, og hvordan du nemt får et overblik over alle dine faste betalinger, her:

Forbrugerøkonomens hjørne: Tag et kig på dine abonnementer - det kan være guld værd

Rigtig god sommer.