Fik du tilskud til energiforbedringer?

Den 28. september var sidste mulighed i 2021 for at søge Energistyrelsens Bygningspulje om tilskud til energiforbedringer, fx tilskud til udskiftning af varmekilde til en energirigtig varmepumpe.

Baseret på erfaringer fra tidligere ansøgningsrunder er der i denne ansøgningsrunde indført en række ændringer, med det formål at give flere adgang til tilskudspuljen.  En markant ændring er, at tilskud til øvrige energiforbedringer nu er målrettet boliger med energimærke E, F eller G for at sikre, at tilskud går til de huse, der trænger mest.

Tilskud til varmepumper kræver ikke energimærke. Men tilskudssatserne er sat ned med 33%, så flere kan få støtte.

Banken hjalp med at skifte til energivenlig en varmepumpe

Det kan ikke altid betale sig at vente
Var du heldig at få tilskud til en energirigtig varmepumpe, så er det bare med at komme i gang, så du hurtigst muligt får glæde af besparelsen både i kroner og CO2.

Men hvis du ikke fik søgt eller ikke får tilskud, kan det måske alligevel være en god ide at gå i gang med forbedringen. Nordea samarbejder med Bodil Energi, der hjælper boligejere med gratis rådgivning, valg af varmepumpe, bortskaffelse af nuværende varmekilde og færdig installation og opdatering af BBR oplysninger. Herfra lyder det:

”For mange boligejere er der mange penge at spare hvert år. Så at gå og vente i årevis på et tilskud, er ikke altid den bedste idé,” siger direktør Niklas Frijs-Madsen fra Bodil Energi.

”Ventetiden ender bogstaveligt talt med at gå op i røg. For mange boligejere kan besparelsen på varmeregningen på en enkelt fyrringsæson udligne forskellen mellem tilskud fra bygningspuljen og brugen af håndværkerfradraget, som vi derfor mener er et stærkt alternativ. Også det kan Nordeas kunder bare ringe om eller booke tid til en snak, så regner vi på det for dem,” siger Niklas Frijs Madsen.

Book en samtale med Bodil Energi nu