”Hvad bruger jeg egentlig mine penge på?” Opdateret mobilbank kortlægger automatisk dine udgifter

Vi oplever voldsomme prisstigninger for tiden, og derfor kan det for mange være en god ide at kigge nærmere på forbruget: ”Hvordan bruger jeg mine penge? Kan jeg skære ned nogle steder?” Det kan en ny funktion i Nordeas mobilbank hjælpe dig med – helt automatisk.

Ikke alle har lige godt overblik over de månedlige udgifter eller orker at lægge et budget. De generelle prisstigninger betyder dog, at de fleste bruger flere penge hver måned. Og har man ikke økonomisk råderum til dette, kan det ifølge Nordeas forbrugerøkonom, Ida Marie Moesby, være smart at kortlægge sit forbrug:

- Rigtig mange danskere angiver, at de stigende priser på fx dagligvarer påvirker deres månedlige forbrug, men der er også stadig en del, der ikke har et konkret overblik over deres udgifter.

- Nogle synes måske, det er kedeligt at lægge et budget, mens andre har svært ved at finde hoved og hale i udgifterne. Ikke desto mindre er et budget et virkelig godt redskab til at få styr på sine økonomiske muligheder – især nu, hvor vi oplever massive prisstigninger på næsten alt, forklarer Ida Marie Moesby.

Og den nyeste opdatering af Nordeas mobilbank gør det meget lettere at få et finansielt overblik. En ny funktion kategoriserer nemlig automatisk alle betalinger efter budgetposter. Et køb i en tøjbutik vil fx lande under ”Shopping” og et pizzeriabesøg under ”Mad & Drikke”, så snart købet er gået igennem.

Automatisk ”Indblik” i din økonomi    Skærmprint mobilbank
Den nye funktion ”Indblik” finder du på menubjælken nederst i appen – se billedet
til højre.

Her kan du få indblik i både udgifter og indtægter, og du kan trykke ind på de enkelte poster og se, hvilke køb der er under posten.

På den måde behøver du ikke længere manuelt gennemgå og kortlægge alle dine månedlige transaktioner, før du kan lægge et fyldestgørende budget og finde ud af hvilke poster, du kan skære ned på. Appen gør det for dig.

Er du ikke enig i en automatisk kategorisering af en udgift, kan du bare trykke på posteringen og rykke den til en anden kategori. Ændringen bliver gemt til næste gang, du foretager et lignende køb, så du ikke igen skal rykke rundt.

Ups! Tillad markedsføringscookies for at se indhold som dette fra Nordea

Opdateringen af mobilbanken indeholder også et par andre nyheder – og så kan du selvfølgelig stadig gøre alt det, du plejer at gøre. Det kan du se mere om i videon til højre.

Hvis du i forvejen bruger mobilbank, har du måske allerede modtaget opdateringen – ellers gør du det inden længe, da den bliver rullet ud automatisk i løbet af maj. Hvis du endnu ikke har mobilbank, kan du finde appen i App Store og Google Play Store under navnet ”Nordea Mobile - Danmark”.

Mand gennemgår dokumenter
Left

 

Gør budgettet til din ven!

 

Vil du blive klogere på, hvordan du kan gøre budgettet til din ven?

Klik på boksen til venstre og læs en artikel, hvor Ida Marie Moesby fortæller, hvorfor og hvornår et budget er vigtigt – og rådgiver Pernille Oldgaard giver nogle gode, konkrete råd til, hvordan man lægger et budget.