Investeringsspecialisten: Det gælder om at adskille investering og følelser

Læs flere artikler om "Holdet bag"

I artikelserien ”Holdet bag” sætter vi fokus på de specialister, der slår kreds om dig som kunde i Nordea Private Banking.

I denne artikel handler det om investeringsspecialisten, men du kan også læse om Private Bankeren i artiklen "Din helt egen guide til banken" og om vores formuespecialister i artiklen "En hjælpende hånd ved livsændrende valg".

Nordeas investeringsspecialister har adgang til specialiserede porteføljemanagere indenfor alt fra fx emerging markets til ESG og til bankens omfattende analyseapparat og markedsinformation. Så fakta er på plads, når de tager dialogen med kunderne.

Mød Peter Thue Hansen, Martin Bækhøj og Andreas Lodsborg - tre af Nordea Private Bankings investeringsspecialister.

Peter Thue Hansen Peter Thue Hansen, investeringsspecialist

Finansmarkederne kan ændre sig fra den ene dag til den anden, og høj bølgegang på markederne er noget, danskere med investeringer har måtte forholde sig til mange gange i løbet af de seneste år. Det er især i de perioder, at investeringsspecialisternes ekspertise kommer kunderne til gode. Når globale kriser opstår, er det deres job at passe på familiernes penge – blandt andet ved at trække følelserne ud af situationen og bidrage til beslutninger, der bygger på fakta og analyser.

”Ofte handler folk med følelserne og har fx ikke lyst til at blive i et marked, der falder – eller måske endda købe flere aktier”, forklarer Peter. ”Og så tager jeg måske en snak med min kunde om, at nogle gange er det, der virker mest ulogisk, det rigtige: At købe op i et faldende marked kan sagtens være en del af en langsigtet strategi, som giver mulighed for et større afkast, når markedet retter sig.” 

”Ja, eller omvendt,” supplerer Andreas. ”Jeg har kunder, der har ringet til mig, efter en virksomhed er faldet 25 pct. på en enkelt dag, fordi de mente, at nu skulle der købes op. Men det pågældende selskab var stærkt udfordret på grund af stigende renter, øgede materialeomkostninger og fejlprojekter i USA, så Nordeas anbefaling var ikke at købe. Jeg tog en dialog med min kunde, der lyttede til mit råd, og ugen efter faldt aktien yderligere 15 pct. Det er det, vi kan med Nordeas store analyseapparat i ryggen: Bevare roen og træffe velfunderede beslutninger,” siger Andreas.  

Andres Andreas Lodsborg, investeringsspecialist

Lyttende og kompetent sparringspartner
Mange Private Banking-familier uddelegerer deres investeringer til Nordeas eksperter i en professionel pasningsløsning, hvor de som en del af løsningen får løbende afkastmeldinger og rådgivning om deres risikoprofil for at sikre, at den fortsat holder stik. Men der er også kunder, der gerne selv vil være tæt på beslutningerne, og det er dem, de tre investeringsspecialister hjælper med rådgivning om de nødvendige tilpasninger i porteføljen.

”Jeg anser mig selv som mine kunders business partner, og det er vigtigt for mig, at jeg i samtalen med min kunde både udfordrer og hjælper til at se alternativer til det, der i første omgang virker som en god idé eller falder mest naturligt,” fortæller Peter.


Adgang til et omfattende bagland af eksperter 
Martin, Peter og Andreas har adgang til markedsinformation som morgen- og ugerapporter, månedsstrategier og - vigtigst af alt - løbende sparring med Nordens førende specialister. Adgangen til Nordeas omfattende analyseapparat og markedsinformation er uundværlig i kundedialogen. 

”I arbejdet med mine kunders porteføljer har jeg fokus på en løbende vurdering og tilpasning i forhold til kundens mål. Jeg er glad for, at vi har nogle stærke værktøjer, der gør, at vi kan være objektive og proaktive, når vi hjælper kunderne med at nå deres finansielle mål," siger Martin. 

Martin Bækhøj Martin Bækhøj, Investeringsspecialist

Martin og Andreas rådgiver familier med  en formue fra 15 millioner til 150 millioner. Familierne efterspørger ofte investeringsrådgivning i forbindelse med mere komplekse investeringsprodukter, som fx infrastruktur, skov, hedge-fonde eller andre alternative aktivklasser. Nordea har et professionelt setup og er derfor også i stand til at imødekomme efterspørgslen på den type komplekse produkter.

”Det er en stor fordel for kunderne og for mig som rådgiver, at vi har adgang til en masse forskellig information, produkter og analyser, ” fortæller Andreas. ”Vi kan tilbyde gode investeringsfonde og mandatløsninger, som er konkurrencedygtige og bliver passet og plejet på daglig basis af Nordeas eksperter. Og så kan vi være hele familiens sparringspartner, når den ønsker særlige og individuelle investeringsløsninger.”

”Vi er certificerede i komplekse investeringsprodukter efter Finanstilsynets retningslinjer”, supplerer Martin. ”Det betyder, at vi kender fordele og ulemper ved forskellige investeringsmuligheder, og hvordan de kan bidrage positivt til en diversificeret portefølje. Og Nordeas størrelse betyder, at vi har adgang til specialiserede porteføljemanagere indenfor alt fra fx emerging markets til ESG. Vores setup er gennemprøvet gennem mange år, og det virker. Jeg er stolt af de gode resultater, vi skaber til vores kunder ved hjælp af vores store bagland af eksperter,” afslutter Martin.