Nyt trin, når du godkender med MitID-appen

Ups! Tillad markedsføringscookies for at se indhold som dette fra Nordea

Se hvordan du scanner QR-koden, når du logger på Nordeas netbank

6. juni 2023 bliver MitID-appen opdateret. Det betyder, at når du logger på Nordeas netbank (eller andre hjemmesider som fx borger.dk eller skat.dk) på din computer eller tablet, skal du fremover scanne en såkaldt QR-kode, før du kan godkende din handling.

Opdateringen gennemføres gradvist fra 6. til 27. juni. Det er altså ikke sikkert, at du skal scanne en QR-kode allerede fra 6. juni. Efter 27. juni er opdateringen  gennemført for alle, der bruger MitID-app'en. 

Ændringen gælder kun for appen. Så den gælder altså ikke, hvis du fx bruger kodeviser. Og handler du på nettet med dit kort, og skal godkende med MitID-appen, vil du heller ikke skulle scanne en QR-kode.

MitID har tilføjet scanning af QR-koden for at minimere risikoen for, at du kommer til at godkende en transaktion eller handling, som er startet af svindlere. Men husk, at du skal altid passe godt på dit personlige MitID, og du må aldrig udlevere hverken bruger-ID eller koder til andre. Du skal heller aldrig godkende en handling med MitID, fordi nogen beder dig om det i fx et telefonopkald, mail, sms eller lignende. Og endelig skal du altid tjekke, hvad du er i gang med at godkende, inden du swiper.

srHvad er en QR-kode?​​
En QR-kode minder lidt om stregkoder, men i stedet for striber består den af firkantede mønstre. "QR" er en forkortelse quick response (hurtigt svar"), og en QR-kode er i stand til at gemme masser af data.
 

MitID-appen skal have adgang til telefonens kamera
MitID-appen bruger telefonens kamera til at scanne QR-koden. Det betyder, at du skal give MitID-appen adgang til din telefons kamera. Se her, hvordan du gør. 

nordea.dk/mitid kan du læse mere om MitID og finde svar på ofte stillede spørgsmål.