Pas på sommerens billetfup

Der er god grund til at være vågen, hvis du ønsker at sikre dig billet til de mange koncerter og festivaler i løbet af sommeren.

Solen skinner, musikken brager ud af højtalerne, og de iskolde fadøl langes over disken. Nu kan vi endelig nyde sommerens festivitas igen. Der er lagt op til fest til den helt store guldmedalje, når en masse glade gæster vælter hegnet til en lang række udsolgte festivaler og koncerter.

Men der er god grund til at være vågen, hvis du ønsker at sikre dig billet til de mange koncerter og festivaler i løbet af sommeren. For svindlerne er dygtige, og salg af falske billetter florerer på diverse platforme.

Det er specielt festivaler og koncerter, som allerede er udsolgt, der gør det nemt for svindlerne at finde ofre. Vi ved, at folk går langt for at skaffe en billet til de mest populære arrangementer, og flere er sågar villige til at betale overpris og slå til straks, inden de ser skyggen af billetten.

Det kan du gøre, hvis du bliver snydt ​​

Hvis uheldet alligevel er ude, og du er blevet snydt, skal du først og fremmest forsøge at kontakte arrangøren eller billetsælgeren og forsøge at løse problemet. Hvis det ikke er muligt, kan du kontakte banken og i nogle tilfælde lave en indsigelse. Derudover bør du altid anmelde hændelsen til politiet.

Mange af de falske billetter sælges på de sociale medier, handelsplatforme eller via falske hjemmesider. I år er ingen undtagelse, fordi efterspørgslen efter at komme med til de populære festivaler og koncerter er stor.

Ny variant af billetsvindel

 

Der er flere varianter af billetsvindel. Først og fremmest er der de falske billetter til koncerter og festivaler, som enten aldrig bliver sendt, eller hvor samme billet bliver solgt flere gange. Som noget nyt ser vi nu også falske koncertarrangører. Det vil sige falske koncerter eller arrangementer, der bliver oprettet, og som ikke er ægte, men hvor der alligevel sælges billetter.

De falske arrangementer dukker ofte op på Facebook og kan se meget autentiske ud. Derfor får du her nogle generelle råd til køb af billetter:

- Køb som udgangspunkt altid din billet direkte fra en erfaren arrangør eller troværdig kilde.

Hvis der er udsolgt, og du leder efter en billet på fx Facebook, så tjek profilen for at se, om der er nogle alarmklokker, der bør ringe. Hvor mange venner og billeder har personen? Hvornår er vedkommende oprettet på Facebook mv.

Handler du på en handelsplatform som DBA, så tjek om sælgers profil er valideret af handelstjenesten - for eksempel ved at identiteten er bekræftet med MitID. Hvis ikke, så tjek sælgers navn. Søg evt. på Google og se, om du kan få flere oplysninger – og mød gerne sælger fysisk, hvis det er muligt.

Tjek f.eks. om der er sammenhæng i oplysningerne - bruges der samme navn og billede på tværs af profiler på Facebook, DBA, MobilePay m.m.

Hvis du køber billetter fra en hjemmeside, kan det være en god idé at undersøge virksomhedens troværdighed på Trustpilot eller via e-mærkets hjemmeside.

- Hvis billetterne er udsolgt, kan du forsøge at købe billetter via en officiel platform til gensalg mellem private. 

- Sidst, men ikke mindst, husk tommelfingerreglen: Hvis noget virker for godt til at være sandt, så er det som ofte det.